SMART


pristup


prodajnoj


komunikaciji

Više nego ikada, prodaja je motor svake kompanije i na njenim rezultatima se planira rast ili opstanak kompanije. Svako ko izlazi na tržište sa proizvodom ili uslugom, susreće se sa istom, nepovoljnom situacijom:

  • Tržište je zasićeno i u konstantnom režimu akcije/rasprodaje
  • Stepen lojalnosti kupaca je vrlo nizak
  • Godišnje planiranje postaje okvir, umesto čvrstog plana
  • Ulaganja u brend se sve teže konvertuju u prodajni rezultat

Šta je rešenje? Promena pristupa.

Umesto jedne poruke koja na skupim ATL kanalima gađa sve i maši većinu, „napadamo“ samo one koji zaista jesu kupci – na pravi način, prilagođenim porukama i najadekvatnijim kanalima.

Umesto brend-centričnih marketinških kampanja, najdirektnije se obraćamo kupcu i govorimo mu o tome šta proizvod može učiniti za njega.

Ukratko, oglašavamo PAMETNO.

Kako funkcioniše SMART pristup?

1
Naš posao je da poznajemo kupce, zato smo zajedno s timom konsultanata koji se bave psihologijom kupaca, istraživali njihove navike i kreirali Consumer persone.
2
Pomoću analize konkurencije i ključnih uvida dobijenih iz uske saradnje Sales timaklijenta i našeg internog Sales konsultanta, kreiramo SuperBrief o proizvodu, sa njegovim karakteristikama i benefitima za kupce u fokusu.
3
Nakon toga, dolazimo do kreiranja komunikacije koja na pravi način pogađa segmente tržišta kupaca našeg klijenta. Targetiramosvaku Consumer personu putem posebne kampanje, porukom koja je adekvatna baš za taj segment, kroz kanale koji ih presreću na pravom mestu!

Rezultat:

Optimizacijom fokusa i targetovanja maksimalno podižemo efikasnost kampanje, jer ne rasipamo resurse na segmente tržišta kojima proizvod/usluga nisu namenjeni i na kanale koji jednostavno – ne rade posao. Na taj način, nudimo uštedu i bolje rezultate prodaje. I posledično, bolju priliku za dugoročnu lojalnost kupaca brendu.

Jer, pre svega, zajedno osluškujemo ono što nam tržište i kupci poručuju, govorimo njihovim jezikom i prilagođavamo se njihovim potrebama. Jednostavno, razumemo se.

Sales.

Marketing. Advertising.

Results-oriented. Targeting.

start SMART

 

Za unapređenje vaših komunikacija, zakažite sastanak sa našim SMART timom na smart@dna.rs